Banner
  Home     Genealogie     Dommisse     Documenten     Algemeen     Contact     English  

Arrow up

Arrow right U bent hier: Arrow wrong

HOME-page

 
 

 

In het ARCHIEF
Google

20px spacer

Welkom

In 1894 rondde mijn grootvader C.P.I. Dommisse, wat later bleek de eerste fase van, zijn genealogische studie van het geslacht Dommisse af met de uitgave van een boek. Dit boek is de basis voor deze webstek.
In het inmiddels door mij beheerde archief zijn talrijke aanvullingen op de oorspronkelijke en nieuwe stambomen te vinden. De genealogische gegevens lopen bijna 100 jaar verder terug, en we zijn inmiddels 100 jaar verder. Deze aanvullingen zijn/worden zoveel mogelijk door mij verwerkt.

 • De genealogie is uitgewerkt in een database die u kunt raadplegen in de menukeuze: "Genealogie". Lees wel even de opmerkingen over de privacybescherming in de database.

 • Algemene informatie over Dommisse gerelateerde aangelegenheden -transctripties en beschrijvingen- is te vinden onder de menukeuze "Dommisse"; informatie over specifieke personen vindt u bij die persoon in de genealogische database.

 • Onder de menukeuze "Algemeen" vindt u bladzijden die informatie geven over deze webstek, het onstaan, beheer enz. van het archief en genealogie op het WWW. Verder is er een page gewijd aan phpmyfamily.

 • Voor iedere voorvader is een plekje ingeruimd. Gevulde ruimte is te vinden onder de link "Subsites".

 • Voor Engelstalige bezoekers is er een korte samenvatting te vinden onder de link "English".

 • Contact met de webmaster en/of andere bezoekers kunt u vinden achter de "Contact"-link.

 • Links in de navigatiekolom zijn
  Familieberichten waar u wel en wee van de familie kunt melden,
  het Gastenboek waar u zich kunt uitlaten over deze site,
  het Forum waar u in contact kunt komen met andere familieleden,
  de FAQ voor het stellen van vragen, en
  een Adresboek opgenomen.

Opmerkingen genealogie database
 • De emailfunctie binnen het genealogieprogramma werkt op dit moment niet naar behoren: gebruik dus alleen de emailmogelijkheden uit de Contact-sectie.
 • Privacybescherming: Niet ingelogde personen zijn beperkt in de mogelijkheden, zo kunnen zij de gegevens van personen die geboren zijn na 1910 niet inzien.
 • Degenen die wel ingelogd zijn kunnen de gegevens, wel inzien en kunnen die ook veranderen. Om een inlognaam en een password te krijgen moet de webmaster een verzoek worden toegestuurd (zie de contactpage).
 • Als je genteresseerd bent in de gegevens van een bepaalde persoon, en je wilt weten wanneer de gegevens van die persoon gewijzigd worden, dan kan je een automatische e-mail ontvangen, elke keer als de gegevens van die persoon worden gewijzigd. Klik daarvoor op volgen bij de bewuste persoon.

Opmerking lay-out

Transcripties, overgenomen teksten uit de archiefstukken, zijn herkenbaar aan de zalmkleurige -vergeeld papier- achtergrond.
Deelnemers

Het geslacht Dommisse heeft sinds het ontstaan van het boek een flinke uitbreiding ondergaan. Was het zo dat mijn grootvader contact had met praktisch alle toen levende leden en dat de verwantschap nog aangegeven werd met termen als achter-achterneef etc., op dit moment zijn we 3 - 4 generaties verder en veel leden hebben geen weet meer van elkaar. Dat dit al verrassende ontmoetingen tot gevolg heeft gehad zal degenen die dit niet zijn overkomen niet verbazen.
Het eerste boek ontstond door 2 soorten activiteiten:

 1. Door eigen onderzoek in historische bronnen. Hieruit ontstond inzicht in het oudste deel van de stamboom.
 2. Door contact met familieleden. Hierdoor konden de gegevens van levende familieleden actueel blijven. Ieder gezin stuurde per post de gegevens van dat gezin op en werd vervolgens door mijn grootvader in kaart gebracht. Het voordeel van de deelnemers was duidelijk: De gegevens werden later in boekvorm uitgegeven en iedere familie kreeg een boek.
De bronnnen in het archief lopen tot ongeveer 1943; het zal zo zijn dat sommige medeleden geen aansluiting van hun tak meer zien bij deze stamboom. Niet iedere familietak is tot dat moment bijgewerkt, sterker nog: in mijn eigen onderzoek ben ik takken tegen gekomen die in zowel in het eerste boek als in het concept gemist zijn en die ondertussen dus wel zijn ingevoerd.
- Het idee achter het meedoen blijft in grote lijnen hetzelfde: Je eigen familie in het grotere verband te kunnen zien en om dat later ook aan latere generaties door te geven.
 • Veranderd is: ik beloof geen boek (maar ik sluit het ook niet uit), de gegevens zijn onmiddelijk beschikbaar en blijven ook beschikbaar.
 • Veranderd is dat familileden zelf hun gegevens kunnen invoeren, het hoeft niet, maar het kan.
 • Veranderd is de privacywetgeving. Met gegevens die jonger zijn dan 100 jaar zal voorzichtig moeten worden omgegaan.
 • Communiceren kan op velerlei wijze, zelfs op de ouderwetse manier (we zullen dan wel even adressen moeten uitwisselen met email).
Ik hou me dus zeer aanbevolen om aanvullingen te doen. Voor contact kan gebruik gemaakt worden van de verschillende manieren in het contact-menu of klik gewoon op mijn naam hieronder.
Om actief mee te doen is het handig om even de spelregels op de contactpagina te lezen.

Gebruikerstips:

Letters te klein?
Druk op de CTRL-toets en beweeg het muiswieltje

Snel terug en weer heen bladeren?
Druk op de SHIFT-toets en beweeg het muiswieltje


Statistieken

20px spacer 20px spacer
  2004-2005 Kees Dommisse all rights reserved.        Naar boven 

Sponsors:

Een woord van dank aan Kees-Jan Dommisse voor het beschikbaar stellen van deze webspace:

Dankjewel!

Bed and Breakfast Drenthe


Ook zoeken naar verwanten? Probeer de volgende links.

Newsgroup: soc.genealogy.benelux


   Alternatief via Google Groups
De stamboomzoeker
    Stamboomsurfpagina-Familienamen